Pro-luokkaan nousseet Keskiaho ja Posti osaavat voittaa

Snowcross SM Series 2018 -kauden yksi mielenkiintoisimpia kysymyksiä on, ketkä nuoremmat kuljettajat nousevat taistelemaan voitoista pääluokassa? Ainakin yksi nimi kannattaa painaa mieleen: Joonas Keskiaho.

25-vuotias kuljettaja on Pudasjärveltä kotoisin, mutta viimeiset kymmenen vuotta ovat kuluneet Rovaniemellä.

Keskiaholla on edessään tärkeä kausi, kun hän kilpailee ensimmäistä kertaa Pro-luokassa. Viime kaudella mies voitti Semi Pro -luokan mestaruuden.

– Kyseessä on ensimmäinen kauteni Pro-luokassa, joten en ole asettanut sen suurempia tavoitteita, Totta kai aina ajetaan voitosta. Ehkä tärkeintä olisi saada ehjä kausi alle, Keskiaho kertoo.

Keskiaho uskoo, että hänen suurimmat vahvuutensa ovat fysiikassa. Snowcross on fyysisesti erittäin kuluttava laji, joten kropan täytyy olla kunnossa, jotta menestyminen olisi mahdollista.

– Kuntopuoli on vahvuuteni. Nuorempana hiihdin kilpaa kymmenisen vuotta, joten siitä olen hyötynyt paljon.

Keskiaho on vielä moneen kilpakumppaniinsa verrattuna untuvikko, mutta häneltä voi saman tien odottaa kovia suorituksia Suomen kovimmassa luokassa. Kehittämistä riittää kaikilla osa-alueilla, mutta Keskiaho nostaa etenkin kaksi asiaa ylitse muiden.

– Varsinkin lähdöt ja kelkan säädöt ovat asioita, joissa on suurimmat kehityskohteet.

Tietyt osa-alueet kehittyvät kokemuksen myötä, mutta nuorillakin kuljettajilla on aseita, joilla konkareita päihitetään. Keskiaho löytää suurimman vahvuutensa luonteestaan.

– Olen erittäin periksiantamaton kuljettaja!

Entä ketkä kuljettajat ovat Keskiahon papereissa tulevan kauden suurimpia voittajasuosikkeja?

– Kaikki vanhemmat kuljettajat, jotka ovat tehneet tätä monta vuotta, hän päättää ja mainitsee esimerkkinä muun muassa Jere Tynkkysen.

Juniorien mestari tuo oman mausteensa

Toinen nuori kuljettaja, jota kannattaa seurata Pro-luokassa erityisellä mielenkiinnolla on Topi Posti. Keskiahoakin selvästi nuorempi Posti, 16, voitti viime kaudella juniorien mestaruuden, ja hän onkin Suomen suurimpia snowcross-lupauksia yhdessä Pekka Alatalon ja Tony Honkasen kanssa.

Posti lähtee hakemaan Keskiahon tavoin ehjää debyyttikautta Pro-luokassa.

– Kaudella 2018 haluan saada kokemusta lisää, Posti kertoo ainoan tavoitteensa.

Hänessä on paljon samaa kuin kollega Keskiahossa. Molemmat muun muassa pyrkivät menestymään fysiikkansa ansiosta.

– Kuljettajana vahvuuteni on kunto. Pystyn myös ajamaan melko tasaisesti kisasta toiseen.

Entä miten Posti uskoo yleisön näkevän hänet kuljettajana?

– Uskoisin, että yleisö näkee minut yllätysmomentin omaavana teininä, hän naurahtaa.

Aika näyttää, kuinka Posti ja Keskiaho menestyvät debyyttikaudellaan Pro-luokassa. Yksi asia on kuitenkin varma: molemmilta löytyy potentiaalia olla kauden suurimpia yllättäjiä.

2017-11-29T10:29:41+00:00