Suosikkikuuluttaja Ylläsjärvi mukana snowcrossin SM-sarjan osakilpailuissa kaudella 2018

Snowcross-kansa voi huokaista helpotuksesta, sillä tulevalla kaudella SM-sarjan osakilpailuissa kuuluttajana toimii tuttuun tapaan Jarkko Ylläsjärvi.

Mainetta ja kunniaa kuulutuksistaan niitannut Ylläsjärvi, 35, on nimensä mukaisesta paikasta, Ylläsjärveltä. Muutamien satojen asukkaan kylästä kotoisin oleva herrasmies on tehnyt kuuluttajan töitä virallisesti noin viiden vuoden ajan, minkä lisäksi hän pyörittää taksiyritystä isänsä kanssa kotikylässään Ylläsjärvellä.

– Olen aiemminkin ollut mukana kaikenlaisissa puhehommissa, mutta virallisia kuulutuksia on tullut tehtyä nyt viiden vuoden ajan. Olen aina ollut supliikkimies, joten olen monesti ajautunut puheenpitäjäksi erilaisissa tapahtumissa, Ylläsjärvi kertoo.

Koulutukset Ylläsjärvi on hankkinut myynnin ja asiakaspalvelun sekä yrittäjyyden parista. Etenkin yrittäjyys on ollut hänelle tuttua lapsesta asti, sillä hän on kolmannen polven yrittäjäperheestä.

– Kaikki missä olen ollut mukana, ovat sisältäneet tavalla tai toisella puhumista, ja sehän itselleni sopii. Nämä kuuluttamiset ovat kuitenkin sivuhommaa, sillä pääpaino on pyörittää taksiyritystä isän kanssa kotipaikassa. Yrittäjyys elää vahvana minussa, Ylläsjärvi avaa taustojaan.

Rovaniemen Kelekkamessuilla 4.-5. marraskuuta oli tänäkin vuonna todella paljon kävijöitä. Viime vuonna mittarit ylittivät 15 000 kävijän rajan, joten etenkin pohjoisessa miehen ääni on monille tuttu.

– Kelekkamessut toimivat itselleni ikään kuin kaudenavauksena: täällä näkee paljon tuttuja ja kavereita, joiden kanssa mietitään ja suunnitellaan tulevaa kautta. Tämä on oikeastaan koko kauden aikana ainoa tapahtuma, johon koko kelkkakansa ympäri Suomea saapuu.

Viimeisen viiden vuoden aikana Ylläsjärvi on ollut mukana monessa, ja se näkyy hänen kalenterissa tänäkin päivänä. Kelekkamessujen lisäksi Ylläsjärvi oli viime viikonloppuna kuuluttamassa Tampereen Supercrosseja, mutta nyt hän pääsee valmistautumaan tulevan kauden kilpailuja varten.

– SM-sarjan osakilpailujen lisäksi olen kuuluttamassa kansallisia kilpailuja, mayhemeita ja pilkkikisoja – eli kyllä talvella tapahtumaa riittää.

”Elän sitä maailmaa mikrofonin läpi”

Suurin osa ihmisistä varmasti kaikkoisi ajatusta olla äänessä tuhansille ihmisille erilaisissa tapahtumissa. Ylläsjärvi kuuluu siihen poikkeukselliseen ihmiskategoriaan, joka pystyy valjastaa tunteensa puheeksi – ja tehden sen jopa jännittämättä.

– Kuuluttaminen ei oikeastaan jännitä koskaan. Elän sitä maailmaa mikrofonin läpi. Esimerkiksi snowcross-kilpailuissa  keskiössä ovat kuljettajat, jotka vetävät sitä show’ta. Minun ei tarvitse kuin elää tunteessa ja puhua menemään, Ylläsjärvi vastaa rennosti.

Snowcrossin SM-sarja kokee suuria muutoksia tulevalla kaudella, kun uusi tapahtumajärjestäjä LiveSports Promotions Oy haali sarjan promootio-oikeudet itselleen. Ylläsjärvi näkee muutoksen tervetulleena.

Kauppisen Paulin (LiveSports Promotions Oy:n toimitusjohtaja) kanssa törmättiin Ylläksellä keväällä, ja kun hän esitti lyhyesti mitä on tapahtumassa, olin heti hommassa mukana. Tämä on se ”next level”, mihin lajia pitää viedä. Tähän mennessä on vain odotettu, että kuka sen viitan ottaa harteilleen ja vie lajia eteenpäin. Tämä on onnistuessaan loistava homma lajille, kuskeille ja sidosryhmille.

Haastattelun lopuksi oli vielä tartuttava mielenkiintoiseen yksityiskohtaan suosikkikuuluttajan käsivarressa. Sitä nimittäin koristaa komea tatuointi mikrofonista, johon on vaikea olla kiinnittämättä huomiota. Mistä on kyse?

– Sehän on ajaton klassikko, Shure 55 -mikrofoni. Legendaarinen mikki on ollut itselläni käytössä bändi- ja äänimainoshommissa ja sitä myöten se löysi tiensä tatuoinniksi. Siihen on roomalaisilla kirjaimilla viereen kirjoitettu kotitunturin korkeus, eli Yllästunturin 718 metriä. Sama luku on merkattu roomalaisin kirjaimin myös sormukseen.

Seuraa kuuluttaja Jarkko Ylläsjärveä sosiaalisessa mediassa;
Instagramissa @kuuluttaja
Facebookissa Kuuluttaja Jarkko Ylläsjärvi

Kuuluttaja Jarkko Ylläsjärven logo.

2017-11-14T14:40:23+00:00