Teemu Koistinen on LiveSports Promotions Oy:n uusi kilpailunjohtaja

Snowcross SM Series -osakilpailujen järjestelyjen keskiössä toimii Teemu Koistinen, joka on LiveSports Promotions Oy:n uusi kilpailunjohtaja. Koistinen tuo taitojensa lisäksi LiveSports Promotions Oy:hyn ripauksen savolaisuutta ja pohjoissuomalaisuutta.

– Rovaniemeltä olen lähtöisin, mutta nykyään vaikutan Kuopiossa, 35-vuotias Koistinen avaa.

Koistinen on toiminut aiemmin muun muassa Moottoriliiton palveluksessa.

– Olen toiminut kilpailunjohtajan tehtävissäkin, mutta viime aikoina olen ollut Moottoriliitossa valvojan asemassa. Kokemusta löytyy laajalti, joten tiedän hyvin, mitä tuleman pitää.

Kilpailunjohtajalla on iso vastuu tapahtumissa, ja se ajaa miestä eteenpäin. Pieni paine ei miestä hetkauta.

– Se on kai jonkinlainen sairaus, että tykkään tehdä töitä paineen alle, hän naurahtaa.

– Kilpailuissa noudatetaan minuuttiaikataulua, joten kaikki pitää olla suunniteltuna tarkasti. Kun jotain menee pieleen, kääntyvät katseet ensimmäisenä kilpailunjohtajaan. Kyllä siinä kovalevy joutuu kovalle.

Koistinen on tottunut olemaan kilpailujen keskiössä. Niin vertauskuvallisesti kuin fyysisestikin. Kilpailunjohtajan pitää useimmiten toimia radan keskellä tai vieressä katsomassa, että kaikki sujuu ongelmitta.

– Ainahan olisi kiva seurata kilpailuja kopista. Delegoinnin pitäisi onnistua täydellisesti, ja silloin voisin olla hyvillä mielin ”joojoo-miehenä”, mutta se ei ole aina mahdollista.

Koistinen sanoo, että suurin työ alkaa nyt. Kilpailuissa on niin monia muuttuvia palasia, minkä vuoksi järjestelmällinen suunnittelu helpottaa kaikkien tekemistä.

– Tässä on paljon töitä edessä. Oikeastaan kakku kasvaa koko ajan, mitä lähempänä kisa on. Kuukautta ennen kilpailua saa tehdä ympäripyöreitä päiviä, jotta kaikki on täydellisesti kunnossa kilpailujen alkaessa, Koistinen kertoo.

2017-11-03T15:13:30+00:00